Schaken

Schaken is voor iedereen en kan ook door iedereen geleerd worden. Het is een uitdagend spel dat nooit verveelt. Het is een strategisch spel dat onder andere het geheugen, de concentratie, de probleemoplossing en het redeneren verbetert. Door schaken worden verschillende vaardigheden ontwikkeld die in het dagelijkse leven van pas zullen komen.

 

Het maakt niet uit hoe oud je bent, of je man of vrouw bent, waar je woont of wat je achtergrond is, je kunt altijd beginnen met schaken. Deze denksport kost wel enige inspanning, je kunt er moe van worden, net als bij hardlopen en voetballen, maar je krijgt er geen blauwe plekken of gebroken benen van. Ook is het leuk om met je (klein)kind een spelletje schaak te spelen.

 

We worden misschien niet allemaal zo goed als Max Euwe, Jan Timman, Hans Böhm, Anish Giri of Magnus Carlsen, het is een toegankelijke sport en het biedt de mogelijkheid mensen te ontmoeten.

 

Nieuwe schaakliefhebbers ontmoeten blijft natuurlijk het allerleukste. Wil jij beginnen met fysiek schaken (dus niet tegen de computer), of heb je al (enige) ervaring, dan kun je terecht bij de Senioren Schaakclub Willemstad. Er wordt gespeeld (ook bij een oneven aantal) op maandagmiddag vanaf 13.30 uur; de eindtijd kan wisselen, afhankelijk van de speelsnelheid.

 

Voor meer informatie kun je terecht bij Ton Stege, tel 0168-473486.