Terugblik op onze activiteiten

Koningsdag 27 april 2014

Koningsdag hebben wij traditioneel gevierd in Buurthuis Irene. Tijdens de TV-beelden van de Koninklijke familie die een bezoek aan Emmen brachten werden we getrakteerd door de Oranjevereniging op een oranjesoes en een rondje. Tussendoor hebben we kunnen genieten van een lunch met oranjesoep, een heerlijk broodje ham of kaas en een broodje kroket. 

crown, gold, king-4499549.jpg

Pannenkoekendag en Blijspel 22 maart 2024

Wederom hebben wij weer kunnen genieten van heerlijke pannenkoeken, gebakken door groep 8 van de Willem de Zwijgersschool. Het was weer een feest om heerlijk verwend te worden met een spekpannenkoek met stroop of een pannenkoek met poedersuiker. Jongens en meisjes van groep 8 nogmaals bedankt, het was heerlijk!

 

Na de pannenkoeken hebben  “De vrolijke spelers” uit Steenbergen ons vermaakt met het blijspel “Hotel de goudenbelofte”. Het blijspel, van twee keer driekwartier, over hebzucht van erfgename die van een koude kermis thuis kwamen sprak tot de verbeelding. Het was een aan een schakeling van vermakelijk scenes waar veel om gelachen kon worden.

Filmavond 20 januari 2024

Ook de tweede filmavond was een groot succes. Meer dan dertig mensen genoten van de film “Finding your feet” een Engelse drama-comedy. Deze filmtip kregen wij naar aanleiding van een oproep in de Ster. Vooraf was er koffie/thee met iets lekkers en halverwege de film was er een pauze voor een hapje en een drankje. Daarna volgde het tweede deel van de film. Het was een film die alle denkbare emoties losmaakte. Na afloop werd er onder het genot van een drankje en een bitterbal nog een tijd gezellig nagepraat. 

Mocht u nog filmsuggesties hebben voor een volgende filmavond, dan houden wij ons aanbevolen.

Nieuwjaarsbijeenkomst i.s.m. de WAS

De opkomst voor de nieuwjaarsbijeenkomst op zaterdagmiddag 6 januari was overweldigend, er waren circa 65 deelnemers. We werden ontvangen met koffie en oliebollen gebakken door Alice Koomans daarna deed Margot Eekhout namens de WAS het openingswoord. Om de middag op te luisteren waren er een paar intermezzo’s, Johan Bos vertelde over drie Koningen, Margot deed een blokkenstapelspel en er werden aan het eind natuurlijk een paar rondjes bingo gespeeld.

Tijdens deze gelegenheid heeft de Seniorenraad afscheid genomen van twee bestuursleden n.l. de voorzitter Jacques Bogerd en bestuurslid Paula Lankhuizen. Zij werden verrast door de burgemeester die namens de gemeente beiden bedankte voor het werk dat zij voor de Seniorenraad hebben gedaan. Hiervoor ontvingen zij allebei de gemeentelijk erespeld van de gemeente Moerdijk.

Tussen de bedrijven door was er ruime gelegenheid om met elkaar te praten en te genieten van de hapjes en drankjes die geserveerd werden.

Kerstviering in het draaiorgelmuseum

Op 15 december 2023 zijn we met een bijna volle bus, naar Hilvarenbeek gegaan voor onze jaarlijkse kerstviering. We zijn daar getrakteerd op het Kerstverhaal op zijn Brabants. Daarna hebben we kunnen genieten van de muziek en de geschiedenis van verschillende orgels. Na de broodjes lunch zijn we naar de kelderverdieping gegaan waar we het kermismuseum hebben bezocht. Ook hier werden we weer kostelijk vermaakt door de gastvrouw met verhalen over de de kermisattracties en met spelletjes en versnaperingen.

Na deze enerverende dag zijn we voldaan weer huiswaarts gekeerd.

Herfst en Sinterklaasviering 17 november 2023

Circa 50 mensen waren op vrijdagmiddag/avond aanwezig in Buurthuis Irene voor de Herfst/Sinterklaasviering. Na koffie of thee met gevuld speculaas en kruidnootjes op tafel, werd met zeer veel belangstelling gekeken naar de film ‘Wild port of Europe’, een schitterende en indrukwekkende film over de natuur in het Rotterdamse en Moerdijkse havengebied. Na de film was er de traditionele erwtensoep (met bijpassend garnituur) en een lekker drankje.
Om 19:00 uur kwamen de Trekdrop en de Zuurtjes uit Etten Leur optreden. Heerlijke herkenbare liedjes uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw die iedereen kon (en mocht) meezingen. Dit ging in eerste instantie wat aarzelend, maar hoe verder de avond vorderde, hoe beter dat ging. Wij kijken terug op een heel geslaagde middag/avond.

Tentoonstelling Jan van Haasteren en museum Marius van Dokkum

Op vrijdag 10 november 2023 ging de Museumbus voor de derde (en laatste keer dit jaar) op pad en wel naar Harderwijk. In totaal stapten 52 mensen in de bus (Willemstad, Helwijk en Fijnaart). Onderweg was er weer een koffiestop met warme appelflap. We troffen het, want het was droog.
Rond 11:00 uur waren we in Harderwijk. Omdat het twee kleine musea betrof konden we niet allemaal tegelijk naar dezelfde tentoonstelling, maar werd het opgedeeld in vier tijdblokken. Dit was door de voorzitter goed geregeld. Tussendoor had je zo tijd om het centrum van Harderwijk te verkennen, maar helaas was het guur novemberweer (regen en koud) dus werden diverse horecagelegenheden en winkels goed bezocht. Stipt om 16:00 uur vertrok de bus weer richting het Brabantse. Doordat we precies in de spits reden, waren we rond 19:00 uur thuis.

Mosselmaaltijd 27 oktober 2023

Op vrijdag 27 oktober 2023 was daar weer de jaarlijkse mosselmaaltijd in Buurthuis Irene, georganiseerd door de Seniorenraad Willemstad. Er waren 42 mensen aanwezig waarvan 27 mensen smulden van de kleine maar heerlijke mosselen. Voor de niet-mosselliefhebbers was er saté. Daarbij werd stokbrood met kruidenboter, frites en salade geserveerd. Met dank aan Carina van de Watering en haar team.

Tussen het eten door werd er volop gepraat en gelachen met elkaar. Kortom, het was weer een zeer lekkere en gezellige bijeenkomst.

Filmavond 14 oktober 2023

De Seniorenraad kijkt tevreden terug op de eerste filmavond voor 55plussers in Buurthuis Irene op 14 oktober jl. Er waren circa 20 belangstellenden die genoten van een hapje en een drankje en de film Two Popes. Dit initiatief krijgt in januari 2024 een vervolg. Mocht u een suggestie hebben voor een mooie, leuke, ontroerende film, geeft u dit dan door via het contactformulier op www.seniorenwillemstad.nl of via een
email naar seniorenraad.willemstad1@gmail.com

Dag van de ouderen 30 september 2023

De Seniorenraad Willemstad organiseerde op zaterdag 30 september 2023 – ter gelegenheid van de dag van de ouderen – voor alle 55-plussers van Willemstad en Helwijk een boeiend programma. Ondanks het prachtige weer was het gezellig druk. Zo’n 27 mensen waren aanwezig in Buurthuis Irene. De ochtend werd gevuld met een informatief programma over ondervoeding bij ouderen en sociale benadering dementie. Zo leerden we van diëtiste Quirine Altorf:
– dat je gewicht niets zegt over of je ondervoed bent of niet;
– dat je als oudere mens 70 tot 100 gram eiwit per dag nodig hebt;
– dat er speciale proteïnetoetjes te koop zijn (20 gram eiwit per bakje van 200 gr);
– dat er ‘bouwsteentjes’ zijn (soort Petit four) die ook heel eiwitrijk zijn (uit de diepvries). 


Er werden tijdens de koffie bouwsteentjes geserveerd, klein maar smakelijk.


Zo leerden we van het team Sociale Benadering Dementie:
– dat we niet moeten praten over demente mensen maar over mensen met dementie (de mens is immers meer dan alleen zijn ziekte);
– door het ‘pop’spel wat het betekent als je dingen die belangrijk voor je zijn, gaat vergeten;
– dat het belangrijk is om tijdig het team SBD in te schakelen bij vermoeden dat er iets mis is. ( sbd-moerdijk@surplus.nl )


Na deze boeiende ochtend was het tijd voor de stamppottenmaaltijd. Er werd weer gesmuld van de zuurkoolstamppot en de hutspot, met een heerlijke bal gehakt. Als toetje nog een ijsje.


Het middagprogramma werd verzorgd door Klaas Bakker. Deze pianist nam ons mee op reis door het Noorwegen van Edvard Krieg en vertelde het verhaal van de tweede zus (Ally) uit de boekenserie de Zeven Zussen van Lucinda Riley. Het verhaal van Ally speelt zich ook af in Noorwegen. Het verhaal werd omlijst door muziek van Edvard Krieg en beelden van Noorwegen. In de pauze werd er nog een drankje geserveerd.


Kortom, het was een zeer boeiende, gezellige en geslaagde dag.

Terugblik Museumbus, Paleis het Loo

Op 4 augustus vertrok de museumbus met 53 deelnemers (uit Willemstad, Helwijk en Fijnaart) naar Apeldoorn voor een bezoek aan het gerenoveerde Paleis het Loo. Onderweg werd even gestopt voor koffie/thee en een warme appelflap. Na een voorspoedige reis zonder files kwam de bus rond 11:15 aan bij Paleis het Loo. Alle deelnemers hadden tot 16:00 uur de tijd om te genieten van alle oude en nieuwe dingen en vooral ook van de tuinen van het Loo. Nadat iedereen moe maar voldaan weer in de bus zat, ging ook de terugreis voorspoedig en rond 18:00 uur was de museumbus weer terug in Willemstad.

Midzomer 55+ barbecue 22 juli 2023

De WAS (Willemstad Actief Samen) organiseerde op zaterdag 22 juli 2023 een BBQ voor alle 55-plussers van Willemstad en Helwijk. Ondanks het wat mindere weer was het gezellig druk. Zo’n 70 mensen waren aanwezig in de tuin van de Buurtkamer. 

 

Tussen de gangen door werden er intermezzo’s verzorgd door Johan Bos (quiz), Daphne Verkaik (bewegen op muziek), Ton Fabrie (geen ja en geen nee) en Ien de Pender (bingo). Dit alles werd aan elkaar gepraat door Jacques Bogerd (voorzitter Seniorenraad Willemstad). Zo hadden de grillmasters (Jacques Schreuder en Alice Koomans) de tijd om de volgende gang te grillen. De keukenbrigade bestond uit vrijwilligers en medewerkers van Surplus. Zij zorgden er voor dat de glazen gevuld bleven en dat salades en stokbrood op tijd werden aangevuld. Kortom, het was een zeer gezellige en geslaagde avond, dus zeker voor herhaling vatbaar. Namens alle aanwezigen dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

 

Naast de organisaties van de WAS is deze dag mede mogelijk gemaakt door: Ruigenhil vlees, Jumbo de Bont, Henk Moerland, Moerdijkleeft.nl en Woonkwartier. Onze hartelijke dank daarvoor.