Schouwburgbus

The Story of BZN                             

Vrijdag 11 oktober 2024   20:00 uur  

Meer dan tachtig gouden en platina platen wereldwijd, decennia lang volle theaterzalen en ontelbare optredens van Groningen tot Kaapstad; BZN is een ware Nederlandse muzieklegende. In deze ode aan dit Volendamse fenomeen komen al hun grote hits voorbij. Zing mee met Mon Amour, Just an Illusion en The Old Calahan. Een feest der herkenning.

Prijs: € 31,00 1e rang inclusief consumptie

Uiterlijk aanmelden : 14 september 2024

Uiterlijk betalen: 21 september 2024

Remembering Elvis                        

Maandag 30 december 2024   20:00 uur    

Beleef het grootse Elvis allerbeste Elvis Tribute Artist van overal ter wereld, presenteren de gevoeligste Elvis ballads en de meest opzwepende Elvis rock en roll tijdens de ‘Remembering Elvis’ theatershow.

Alles wat Elvis zo aantrekkelijk maakt, laat Gordon Davis uit Malta moeiteloos herleven. Van zijn aantrekkelijke energie tot aan zijn onweerstaanbare gezichtsexpressies. Elvis Master Champion, European Champion, Images of The King World Champion, alle titels vielen dit talent al ten deel. Je ziet hem en wow, You can’t help falling in love. Het grote jonge talent Louis Brown uit Engeland wist de afgelopen en zijn eerste Europees kampioenschap het publiek weg te blazen en won direct de publieksprijs. Vanaf dat moment ontpopte hij tot een ETA die niet meer weg te denken is op het Elvis podium en liggen er vele wereldtitels op hem te wachten! Deze jongen móet je zien en horen! Ciaran Houlihan is een multi-award winnende Elvis Tribute Artist uit Ierland. Hij voert zijn eerbetoon aan Elvis al meer dan 16 jaar uit en is binnen die tijd bekroond met vele onderscheidingen en won hij wereldwijd talloze voltooiingen. Zijn gouden stem word gezien als degene die ‘The King’ het meest evenaart. De jonge Michael Glaysher uit Engeland mag uiteraard niet ontbreken. Met een volle prijzenkast die hij over hele wereld heeft verzameld startte hij vooral als de jonge Elvis uit de 50’s. Onderhand is zijn repertoire verbreed en kan hij werkelijk alles. Daarnaast is hij al een aantal jaar het vaste gezicht in de ‘Sun Record’ tour.Deze 4 wereldsterren worden begeleid door een waanzinnige begeleidingsband die al jarenlang de meest getalenteerde Elvis Tribute Artists tot grote hoogte laten stijgen op de verschillende aansprekende podia ter wereld.’Remembering Elvis’ is een complete en unieke Elvis ervaring die in Europa zijn gelijke niet kent. Verlies jezelf in een wereld van Unchained Melody en Burning Love. Heerlijk om alles nog eens opnieuw te beleven en om er vooral geen moment van te missen. Dus, trek aan die blue suede shoes want it’s now or never!

Prijs: € 45,00 1e rang inclusief consumptie

Uiterlijk aanmelden : 2 december 2024

Uiterlijk betalen: 9 december 2024

The show must go on

Vrijdag 24 januari 2025   20:00 uur

Dynamisch energiek en het enthousiasme spat ervan af! QUEEN The Music heeft met hun eerste show verrast en het anders aangepakt! Nu een volledig nieuwe show, met vier (!) vocalisten op het front voor wederom een heerlijk avondje ‘QUEEN The Music – Show must go on!’

Prijs: € 32,50 1e rang inclusief consumptie

Uiterlijk aanmelden : 28 december 2024

Uiterlijk betalen: 3 januari 2025

De dag dat ik Robert Long ontmoette      

Donderdag 17 april   20:00 uur   

Robert Long (1943-2006) zou vandaag de dag de titel van singer-songwriter hebben gekregen en dat verdient hij als geen ander. Dit jaar zou hij 80 jaar geworden zijn. Een mooi moment om het theaterconcert ‘De dag dat ik Robert Long ontmoette…’ in de zalen te brengen.

Vier solisten brengen de liedjes van Robert Long tot leven. Jelle Cleymans, Nele Goossens, Sam Verhoeven en Sandrine vertolken op een eerlijke en verrassende manier vierentwintig liedjes. Een combo zal hen hierbij bijstaan. Ze vertellen tussendoor grappige, persoonlijke en ontroerende verhalen. Zo kom je in de voorstelling te weten of ze Robert Long gekend hebben en of ze hem ooit hebben ontmoet.  De liedjes zijn gearrangeerd door Peter van der Zwaag, met wie Robert jarenlang heeft samengewerkt.

‘De dag dat ik Robert Long ontmoette…’ neemt je mee door het rijke oeuvre van een van de grootste Nederlandstalige artiesten uit de Lage Landen. Zijn liedjes zijn nog steeds actueel, spitsvondig en raken recht in het hart.  Voor de kenner van het repertoire is deze voorstelling een feest van herkenning, voor de niet-kenner is het een unieke kans om zijn mooie werk te ontdekken.

 

Prijs: € 30,00 1e rang inclusief consumptie

Uiterlijk aanmelden: 20 maart 2025

Uiterlijk betalen: 27 maart 2025

Malle Babbe                                      

zondag 15 juni 15:00 uur

De muziek en rijke carrière van Rob de Nijs komen tot leven in de gloednieuwe musical Malle Babbe. Een project waar Rob en zijn vrouw Jet sinds 2021 bij betrokken zijn, in samenwerking met Joop van den Ende.

De musical is gebaseerd op een waargebeurd en bepalend moment in Rob’s leven, waarin hij zweeft tussen droom en werkelijkheid. Door de ziekte van Parkinson is hij intussen tot weinig in staat. Om hem op te vrolijken neemt Jet hem mee terug naar zijn jongere jaren en stappen ze samen in het Circus van zijn Geheugen. Vergezeld door bekende personages als Jan Klaassen de Trompetter, Zuster Ursula en Malle Babbe herbeleven ze hoogte- en dieptepunten uit zijn rijke en spraakmakende carrière. Het winnen van zijn eerste talentenjacht, een optreden in Voor De Vuist Weg bij Willem Duys, de eerste hit Zachtjes tikt de regen, het grote succes van Banger Hart en nog veel meer.

Zijn affaires. Zijn grote liefde.

En hoe zat het al die jaren nou echt met Rob’s liefdesleven en de honderden affaires? Jet wil de onderste steen boven hebben. Dit levert herkenbare, breekbare maar ook humoristische momenten op. Een sterrencast brengt het verhaal en alle grote hits tot leven in een prachtige setting met live orkest.

Ga mee op deze fantasierijke reis en laat Rob je nog een keer terugvoeren naar de kroegen met blond schuimend bier waarin hij afrekent met de heren van fatsoen.

Prijs: € 64,50 1e rang inclusief consumptie

Uiterlijk aanmelden: 17 mei 2025

Uiterlijk betalen: 24 mei 2025